グローバル English Summer Camp 2018 ①

日時:2018/07/26~07/27

対象:グローバルコース生徒(中学、高1)、新モンゴル高校交流生

昨年度から始まったグローバルコースの行事、イングリッシュサマーキャンプが今年も開催されました。イングリッシュサマーキャンプでは、本校に在籍する5名の専任ネイティブ教員が考えた言語活動を行います。

昨年度のサマーキャンプ2017は、英語のスピーキング技術・プレゼン技術など“スキル”を重視していました。今年度は、英語を話す意欲を高める活動や英語劇などを盛り込んで、英語を主体的に話していく“マインド”を育成することを目標としています。

グローバルマインド育成のために、サマーキャンプ2018では言語活動のテーマを大きく2つに分けました。

1日目のテーマは、海外での生活を想定した言語活動(Situation Practice)を行う“Pack Your Passport”です。2日目のテーマは、英語のゲームやスキット(英語劇)を創作し、体全体を使って英語を体感する“I like to move it move it!”です。

1日目は、学年やクラスを混ぜて編成したグループで英語の道案内やホームステイを想定した会話を行いました。

レイモン先生のコメント

Overall, I thought the first day of camp went quite well with some rocky moments from time to time. However, I think most of the students participated in the activities and games. On top of that, the teachers helped one another out with different tasks throughout the games and activities during the first day of camp. Thus, I would say "It was not too shabby" or pretty good overall in terms of working with one another both for teachers and students. I know it can be hard for some students to mix outside of their friends or their classmates. However, splitting the students in different teams allowed them to get to know other classmates not in the same group and possibly develop a new relationship with someone else rather than the same person or people. In any event, otsukaresama to both teachers and students. I look forward to tomorrow. Take care!!

2日目は、Amazing Race(校内ウォークラリー)から始まります。

Let's study English!

文責: Raymon / Ito